ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalový stadion v Ústí nad Orlicí byl svědkem premiérového domácího zápasu TJ Jiskra v třetí nejvyšší soutěži. Soupeřem jí byla SK Viktorie Jirny, vítěz dvou minulých ročníků. Ta také ovládla první poločas v poměru 0:2.

Také v druhé polovině utkání dominovali hosté v červenobílé kombinaci dresů. Hned v úvodu neúspěšně pálil Vandas. Obrana hostů se poté zapotila v 51. minutě, kdy si třetiligový nováčci vypracovali největší brankovou příležitost. Po rohovém kopu hlavičkoval Jeníček, jeden z obránců Kafkovi svatyně ale změnu skóre nepřipustil.

Tlak hráčů Viktorie Jirny nepolevoval. Na bránu střílel Kocourek, a po chvíli Vondráček zahrával “standartku”. Domácí zahrozili prostřednictvím Nikodemovi střely, kterou ale brankář vyboxoval. 488 diváků mohlo být svědky dalšího gólu hostů v 73. minutě, kdy parádně zakončoval Melechovský. Netrvalo dlouho, a gólman Krátký ze své sítě míč již lovit musel. Po rohu zakončil Hruška a poslal tak svůj tým do vedení 0:3. V samotném závěru se ještě pokusil neúspěšně snížit orlickoústecký Souček.

Soupeřem orlickoústeckým v příštím kole bou SK Zápy a třicátého srpna přivítají doma FK Litoměřicko.