ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V 11. kole České fotbalové ligy hostila Jiskra na domácím hřišti v Ústí nad Orlicí celek FC Hradec Králové B. První půle zápasu nepřinesla žádnou branku. Druhý poločas zahájili aktivněji domácí v bílo černé kombinaci. Hradec Králové v černo zelených svršcích nedal domácím ve 46. minutě příležitost vstřelit gól. Pět minut poté se v situaci po rohovém kopu nejlépe zorientoval Grepl, bránu ale přestřelil. “Neměli jsme dneska dostatečnou kvalitu v předfinální fázi, kdy jsme si nedokázali vytvořit tu šanci, i když nějaký náznaky tam byly, ale prostě nám dneska trošku víc chyběla ta kvalita,” prozradil trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý.

V 56. minutě opustil hřiště v doprovodu pořadatelské služby hostující trenér po červené kartě. “Já už jsem to bohužel musel sledovat zvrchu, protože si myslím, že jsem byl neoprávněně vyloučen, protože v hřišti jsem nebyl, překročil jsem nějakou tu lajnu, což je pravda a hned mi dali červenou kartu,” okomentoval Karel Krejčík, trenér FK Hradec Králové B.

Do velkého vápna se v 58. minutě zápasu probojoval s balonem Samko, Krátký však domácí svatyni ubránil. Další šanci změnit skóre měl kapitán Vaňous, do brány hostí se ale netrefil. Po akci Součka, Habrmana a Mayera, kdy posledně jmenovaný střílel, odpískal rozhodčí pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Adam Nágl. Zatímco jeho první pokus skončil neúspěchem, po opakovaném zahrání penalty šla Jiskra do vedení 1:0. “Samozřejmě jsou to nervy i pro toho hráče a on to pro nás udělal ještě zajímavější, že první penaltu nedal. Naštěstí měl dostatečnou odvahu, že šel znova a tu penaltu potom proměnil s přehledem, ale bylo to napínavý a pro mě infarktový,” řekl Vladimír Chudý. “Penaltu posoudíme třeba z videa, jak to tam vypadá, protože na tu vzdálenost to člověk samozřejmě nevidí, ale asi i podle reakcí kluků se cítili ukřivdění. Ale dobře, byla penalta. Myslím, že ji náš gólman chytil správně. Bohužel se to opakovalo,” dodal Karel Krejčík.

V 76. minutě se přihrávky ujal Nemšovský, míč si ale cestu do brány domácích nenašel. Hosté se snažili dorovnat, ale ani snaha Štěrby gólem neskončila. Do konce zápasu již žádnou další branku 410 diváků nespatřilo a tak Ústí nad Orlicí zvítězilo nad Hradcem Králové B nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. “Klukům asi nemůžeme zase tolik vytknout, protože jsme dneska nebyli posílení hráčema z Áčka a ještě u mě kluci nějaký, asi 2 nebo 3 měli problémy zdravotní, takže já s tím jejich výkonem můžu být spokojenej,” sdělil nám Karel Krejčík.

Předposlední domácí zápas podzimní části soutěže odehraje Jiskra 2. listopadu s celkem FK Zbuzany.