ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústečtí fotbalisté mají za sebou další utkání. V 9. kole České fotbalové ligy se Jiskra utkala s týmem FK Pardubice B. První poločas skončil za stavu 1:0 pro domácí mužstvo. Druhé dějství zápasu mezi Ústím nad Orlicí v bílých dresech a Pardubicemi v červenobílé kombinaci zahájili aktivněji domácí. V 56. minutě se pokusil prosadit Vaňous, ale neuspěl. Další příležitost vstřelit druhý gól měli domácí hned minutu poté. “Byli schopní získat odražený míče a tu hru měli prostě založenou na maximální jednoduchosti a nekomplikovali si situaci. My naopak jsme se po zisku balonu podvědomě snažili občas zakombinovat a z toho pramenily hloupý chyby, který domácí využívali k breakovým situacím,” řekl nám trenér FK Pardubice B Kamil Řezníček.

Hosté se pokusili dorovnat střelou Spěváka, který však bránu přestřelil. V 66. minutě měl další příležitost změnit skóre domácí kapitán Vaňous, gól ale vstřelit nedokázal. “Ten terén byl dneska těžkej, bylo to na samé hranici regulérnosti, ale pro oba byl stejnej. Je možný, že by vzniklo víc šancí, ale na obou stranách, myslím si, že soupeř je fotbalovej, má hráče dobře vybavený,” sdělil nám trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý. Deštivé počasí a rozmáčený terén fotbalistům práci nezlehčoval. Voda na hřišti nepomohla ani akci hostujícího celku v 72. minutě. “My jsme technický mužstvo, i přestože máme mladý hráče v sestavě, tak se snažíme hrát jakoby kombinační fotbal, což na tomhle terénu nebylo prakticky možný,” prozradil Kamil Řezníček.

Domácí soupeře tlačili i dále. Svou snahu ale nezúročili. Ani střela Falty v 76. minutě se do brány nedostala. V 80. minutě si vyžádala zásah hostujícího brankáře střela kapitána Vaňouse. Vyhnálek svou svatyni ubránil. Po 90 minutách hry podlehly Pardubice domácí Jiskře 1:0. “Byly to takový, nechci říct 100% gólový šance, ale dobrý náznaky. Kdybysme byli trochu důraznější a byli v lepším postavení, tak bysme možná dali gól,” řekl Vladimír Chudý. “Souběžně s náma hrálo A mužstvo i dorost, takže jsme měli trošku problém se skladbou týmu. Pomohli nám dorostenci z U18. Příležitost dostali hráči, kteří tolik příležitostí nedostávají, přesto jsme do zápasu šli s tím, že na těžkým terénu chceme hrát jednoduše,” dodal Kamil Řezníček.

Tato výhra posunula Ústí nad Orlicí na 10. místo v tabulce. 19. října hostí Jiskra na svém hřišti FC Hradec Králové B.