LANŠKROUN – Lanškrounský fotbalový klub oslavil 70. výročí svého založení ve velkém stylu. Nejdříve proběhly dva zápasy mladší přípravky s Kunčinou, které skončily 4:2 a 4:4. Starší přípravka poměřila síly s Českou Třebovou. Utkání skončila 4:2 a 6:3. Zatímco dětské kategorie měly své zápasy už za sebou, připravovala se na utkání stará garda a tým Internacionálové České republiky.

Starou gardu reprezentoval například Miroslav Martinec, který je s lanškrounským fotbalem spojen už 50 let: „To tady jsme hráli krajský přebor s různým umístěním, od 2., 5. místa. Ale v podstatě naši rodiče hráli fotbal, takže pokračujeme v jejich tradici.” V týmu Internacionálové se objevili hráči, kteří v minulosti kopali za Spartu, Slávii, Duklu Praha nebo Viktorii Žižkov. Někteří se dostali také do zahraničí, hráli za německý, španělský, malajsijský či izraelský tým. „No tak, jsou tam jména, kterých se musíme bát. A doufám, že nám půjčí míč aspoň občas,” připustil před zápasem Pavel Michajlovič ze staré gardy. Jedním z obávaných byl František Štambacher, rodák z Čebína, svého času reprezentující Duklu Praha a Atény. Odehrál 292 ligových zápasů a střelil 31 gólů. „Já už si to skoro ani nepatamatuji, samozřejmě mám krásné vzpomínky na fotbalový život. Zahrál jsem si na mistrovství Evropy, na Olympijských hrách, na mistrovství světa, takže dá se říct, že jsem prošel vším,” pověděl František Štambacher.

Stará garda hrála v modrých dresech a Internacionálové se oblékli do bílé barvy. První gól padl hned v sedmé minutě, střelil ho Marek Kincl, rodák z Prahy. V minulosti reprezentoval například Zenit Petrohrad nebo Rapid Vídeň. Odehrál 333 ligových zápasů a střelil 94 gólů. Kouzlo lanškrounské staré gardy zase tkví v tom, že hráči i pořadatelé zůstali svému klubu věrni. „Já jsem tady začínal jako šestiletý a od té doby vlastně tady jsem, takže to je 47 roků,” vzpomíná pořadatel Miroslav Matějka. Žádný další gól nepadl, a tak si Internacionálové z Lanškrouna odvezli vítězství 1:0.