ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovní hala na Skalce hostila Smíšený východočeský přebor mladšího žactva kategorie U14 v basketbalu. Duel mezi domácí Českou Třebovou v bílo-červené a Holicemi v modro-žluté kombinaci zahájili lépe hosté, kteří v úvodu zvítězili 7:15. “Holice na nás nastoupily velice aktivně s těsnou obranou. Naši se s tím velice těžce potýkali,” řekl Petr Očenáš. Česká Třebová se i přes veškerou snahu nedostala během prvních dvou čtvrtin do vedení. V průběhu druhého dějství domácí na soupeře ztráceli i více než deset bodů. Díky tomu mohla další část skončit opět lépe pro Holice, tedy 16:25. “Takže bych měl bejt spokojenej, samozřejmě trenér není úplně nikdy spokojenej, protože hráči nějaký chyby dělají a je vždycky co se učit a co napravovat. Naši kluci bojujou, hrajou naplno, takže nemůžu bejt nespokojenej,” okomentoval hru svých svěřenců Pavel Dvořák.

Hostům se jejich taktika osvědčila i ve třetí čtvrtině, a tak do závěrečné části vstupovali za stavu 24:33. Ve stejném duchu se pokračovalo až do konce zápasu. Asistent trenéra žáků z šestačtyřiceti kilometrů vzdálených Holic dokonce prozradil jejich “recept na úspěch”. “Tým domácích disponuje většíma hráčema, to znamená, nemůžeme hrát silou, ale musíme hrát chytřeji, to znamená, aby ti kluci naši, kteří jsou vesměs menší a mladší, protože to jsou z kategorie o rok mladších, většinově, tak musej hrát víc, víc chytře, musej hrát rychle,” dodal Pavel Dvořák. Body za první duel s výsledkem 32:46 si připsali hosté. I když se České Třebové zápas nepovedl dle jejich představ, alespoň vědí, na čem by měli zapracovat. “Našim hráčům chybí dneska zakončení. Měli jsme spoustu šancí, který jsme neproměnili, sami jasně pod košem. Další věc, že hrajeme na jedné hromadě, měli bysme se víc roztáhnout, přihrávat si, rozbíhat,” sdělil nám Petr Očenáš.

Mladým českotřebovským basketbalistům nakonec uteklo vítězství i ve druhém zápase téhož dne, které skončilo 39:46 pro Holice. I přesto, že se domácím nedařilo, udrželi se v čele tabulky. Další utkání v tělocvičně na Skalce čeká mladé basketbalisty 9. února, kdy vyzvou celek Sokol Jaroměř – Josefov.