ČESKÁ TŘEBOVÁ – V tělocvičně Základní školy Nádražní se opět hrál volejbal. Na programu bylo  2. kolo 2. ligy mužů. Domácí z TJ Sokol Česká Třebová II se utkali s Olomouckem.

Úvodní set v prvním utkání vybojovala domácí Česká Třebová v tmavě modrých dresech. Vyhrála s náskokem pěti bodů, 25:20, nad hostujícím Olomouckem ve světle modré. “První set jsme otáčeli hlavně hnedka po našem příjmu, takže vlastně hnedka byla první otočka. Jakmile jsme přihráli, tak jsme hned otočili. A ještě jsme docela blokovali na síti, že jsme drželi obranu,” řekl Ondřej Unzeitig.

Ve druhém dějství udrželi domácí nastavenou laťku. Nakonec skončilo stejně jako to první, tedy 25:20 pro Českou Třebovou. “Soupeř nás tlačil na podání, my jsme pak měli problémy se ztrátou, občas nám uletí nějakej příjem a hnedka samozřejmě potom soupeři se hraje líp, no, když máte 4 body náskok,” okomentoval Petr Zapletal.

Třetí set skončil s poněkud menším rozdílem. Olomoucko se snažilo skóre obrátit ve svůj prospěch, leč marně. I když část setu byla vyrovnaná, vítězství 25:22 nakonec ukořistili opět domácí. “Kupa balónů zadarmo, co přišli k nám, tak jsme nezpracovali a kupa zbytečných chyb. Pak jsme to nakonec dotáhli dobrým příjmem a plným servisem,” dodal Ondřej Unzeitig. “Vlastně celej ten zápas soupeři byli nad náma, my jsme tahali za kratší konec, už od toho prvního setu. My jsme přijeli trochu později na ten zápas, tak jsme se pořádně nerozcvičili, ale to bych se jako nevymlouval na toto. Prostě soupeř byl lepší,” sdělil nám Petr Zapletal.

Oba celky čekala ještě odveta, ve které vítězství již nebylo tak jednoznačné. Po výsledku 3:2 na sety na něj dosáhli opět hráči Sokola. Další domácí utkání sehraje Česká Třebová 21. října.