ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na start pátého ročníku Ústeckého triatlonu se postavili nejen dospělí, ale i děti. Na ně čekala disciplína s názvem aquatlon. Ředitel závodu byl s účastí spokojen. Zúčastnilo se 80 závodníků.

Dospělí soutěžící plavali 500 metrů, 15 km jeli na kole a na závěr běželi 6 km. Děti měly disciplíny zjednodušené. “Mají plavání podle věku od 50 metrů do 200. Kolo mají vynechané a pak běží 300, 700 a 1000 metrů. Zase podle věku,” sdělil OIK TV Jindřich Šebek.

Závod dospělých byl zahájen plaváním. Cyklistická část vedla přes Říčky do Kerhartic a zpět. V kopcovité krajině závodníky čekal nepříjemný protivítr se silným deštěm. Po dojezdu zpět k aquaparku se déšť utišil a poslední disciplínu závodníkům nekomplikoval. Vítězem hlavního závodu mezi muži s časem 57 minut a 4 vteřiny se stal Jan Skotálek. “Sice pršelo, ale mě to přišlo rozhodně lepší než třeba loni, když bylo pětatřicet. V tomhle se aspoň dalo trošku běžet. Na kole to bylo asi nepříjemný ve skupiněm, to věřím, ale já jsem jel většinu času sám a v těch zatáčkách jsem si mohl najet, jak jsem chtěl,” řekl vítěz. Na druhém místě skončil Josef Adamec s časem 58 minut a 9 vteřin a třetí příčku obsadil Ondřej Wiedermann s časem 58 minut a 37 vteřin.

Ženskou kategorii ovládla s časem 59 minut a 21 vteřin Jana Jiroušková. “Plavání dobrý. To kolo, běh, protože už moc netrénuju a trénuju spíš malý děti, tak už to bylo těžší, ale příjemný a jsem ráda, že jsem v cíli.,” vyprávěla Jana Jiroušková. Druhou příčku obsadila Tamara Bjalková s časem 1 hodina 10 minut a 35 vteřin a na třetím místě se umístila Kateřina Veselá s časem 1 hodiny 10 minut a 49 vteřin.