ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Rádi jezdíte na kole, běháte, pijete zlatavý mok? Tak zbystřete! Více jak deset let na ukončení sezóny se v Ústí nad Orlicí koná recesistický závod, který tyto všechny věci spojuje. Na Pijatlon Challenge, jak se nezvyklé klání jmenuje, se letos na startu postavilo 31 mužů a žen.

Star a cíl byl na Andrlově Chlumu. Každý na startu musel být plnoletý, aby splnili hned první disciplínu. Tou je vypití jednoho piva. Po té vyrážejí na kole na závodní okruh, který měří 12 kilometrů. Po té opět vypijí jedno pivo a vyrazí na běžecký okruh. Poslední disciplínou je vypití třech piv. Závodí se v lese na na polních cestách.

Pravidelným startujícím na těchto závodech je i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. O proti minulým letům se mu letos moc nedařilo, skončil na devátém místě. Mezi 29 muži a dvěma ženami byl nejlepší s časem 44 a půl minuty Alfons Bambul, druhý těsně za ním skončil Petr Pospíšil a na třetím se s časem 48:34 umístil Radim Neuman. V ženách byla nejlepší Naďa Vaňousová, ta trať zdolala za hodinu a půl.