RUDOLTICE, LANŠKROUN – 37. ročník “Běhu do zámeckého vrchu” byl zahájen závody dětí. Běžecké naděje ve věku od přibližně pěti do patnácti let poměřily síly na vzdálenostech od 90 do 750 metrů. “Letos běželo 193 dětí. Ještě jsem neměl čas se podívat, jestli to je rekord, ale já myslím, že stabilně se pohybujeme okolo těch 200 dětí na těchto závodech, což je super. Jsme strašně spokojení, že si lidé najdou cestu,” sdělil OIK TV ředitel závodu Jindřich Sadílek.

Sportovním vrcholem celé akce měl být závod na trati dlouhé 6 300 metrů. Na start se postavila rovná stovka účastníků. Ti se museli popasovat s celou řadou stoupání a klesání, což mezi muži nejrychleji zvládl Jindřich Král. Závodník Iscarexu Česká Třebová dosáhl času 23 minut 38 vteřin. Předčil tak druhého Ondřeje Brokeše z Lanškrouna. Trojici nejrychlejších mužů doplnil Mojmír Dryml z Hvězdy Pardubice.

27 minut a 1 vteřina. To byl čas vítězky ženského závodu Lenky Duškové. Reprezentantka Iscarexu Česká Třebová za sebou nechala i oddílovou kolegyni Michaelu Stránskou. Třetí místo si vyběhala Tereza Kalousová z Vencl týmu Ústí nad Orlicí.