LANŠKROUN – Tropické teploty nepřály sportovcům při 32. ročníku Mezinárodního cyklistického závodu juniorů “Regionem Orlicka”. Závodníky během tří dnů čekaly čtyři etapy, které vyzkoušely jejich síly.

Cyklistický závod přivítal nejen Čechy, ale i zástupce jiných evropských zemí. “Letos se v Lanškrouně sešlo 160 závodníků ze šesti zemí. Nováčci tady jsou Dánové. Loni už tady byli Belgičané. Potom tady jsou Němci, Slovensko, Polsko a Česká republika,” sdělil OIK TV Petr Bucháček.

Juniory a kadety čekalo celkem 272 kilometrů. 77 kilometrový okruh první etapy, na trase Lanškroun – Rudoltice – Ostrov – Lanškroun, museli závodníci objet 7x. Jejím vítězem se stal Čech Pavel Bittner. “Myslím si, že můj tým odvedl neskutečnou práci, vůbec jsem to nečekal, vůbec do téhle kategorie ještě nepatřím, patřím tam až příští rok, takže jsem neskutečně překvapen,” řekl vítěz první etapy Pavel Bittner. Jako druhý skončil německý závodník Robin Gärthöffner. A na třetím místě se umístil zástupce ze Slovenska Dávid Sikora.

Po zdolání všech čtyřech etap se celkovým vítězem stal Němec Jakob Geßner. Stříbrnou medaili si odnesl Leon Brescher. A třetí místo obsadil Slovenský závodník Adam Foltan.