ČESKÁ TŘEBOVÁ – Devátým kolem pokračoval fotbalový Krajský přebor. Zatímco domácí Česká Třebová se pohybovala ve druhé polovině tabulky, Litomyšl šla do duelu ze třetího místa.

Druhá půle zápasu mezi Českou Třebovou v růžovém a Litomyšlí v modrém začala za stavu 0:1. Ve 48. minutě z dálky prověřil pozornost litomyšlského brankáře Ezr. O tři minuty později mohli domácí dorovnat, ale střely Peška, Müllera a Novotného se přes obranu a zákrok gólmana Kačera do brány nedostaly. “Oni byli druhej poločas trošku zataženější. Já ale musím bejt spokojenej s druhým poločasem, protože jsme aspoň trošku začli hrát týmově a byli jsme aktivní,” řekl trenér FK Česká Třebová Petr Pražák. V 56. minutě se míče zhostil Pešek, ale brankář Jiskry byl opět pohotový. “V tom druhém poločase jsme přestávali bejt tak aktivní, nestíhali jsme napadat rozehrávku domácích a vytvořili si, neřekl bych ani tak tlak, ale nebyli jsme vůbec na míči a tím ta hra vypadala takhle,” dodal trenér TJ Jiskry Litomyšl Ivo Svoboda. V 58. minutě střelecky nezahálel Kundera, jeho pokus však mířil mimo branku soupeře. V následujících deseti minutách se snažili protlačit gólmanovi míč za záda Grepl a Novotný, leč marně. Nadějná příležitost, do které se v 73. minutě dostal litomyšlský Severa po přihrávce Hromádky, také nevyšla. “Celej ten druhej poločas se nám moc nepovedl , hráli jsme zbytečně defenzivně, i když jsme říkali, že budeme hrát stejně dobře jako jsme hráli první poločas, kde jsme možná ten zápas mohli rozhodnout. A ve druhým poločase byli domácí lepší,” sdělil nám Ivo Svoboda.

Změna skóre nastala až 3 minuty před koncem utkání. Vojtěch Novotný vyrovnal na 1:1. I hostům se ještě podařilo skórovat, v 89. minutě navýšil na 1:2 Vojtěch Folta. “Dneska prostě nám nebylo souzený střelit nějakou normální branku, pěknou ze hry nebo ze hry jsme teda nakonec dali, ale byla to taková utrápená, nadřeme se hrozně na ten gól… A pak necháme si v poslední minutě dát gól, prostě nedůrazem v šestnáctce,” okomentoval Petr Pražák. “Asi to byla taková skrumáž, podobná jako ten gól co jsme dostali my, takže se k nám přiklonilo určitě štěstí a důležitý body s těžkým soupeřem, s kvalitním soupeřem. Takže dostáváme se skoro na čelo tabulky a za tejden můžeme hrát o první místo,” dodal Ivo Svoboda.

Po 90 minutách hry nakonec podlehli domácí Litomyšli 1:2. 13. října hostí Česká Třebová na stadionu Pod Jelenicí Heřmanův Městec.