ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejbalová sezóna se přesunula do závěrečné části. Českotřebováci mají za sebou první dva domácí zápasy v play off, kde se střetli s SK Hokejbal Žamberk. Během prvních dvou třetin prvního vzájemného duelu domácí vedli 5:0. Tlak domácích nepřestával ani ve třetí třetině. Ihned ve 31. minutě se domácí Hudec prokličkoval ze sevření hostí a střelou na branku se nemýlil. 6:0. Vzápětí měl další šanci Matěj Švec, kterému před žambereckou branku přihrál Řehák. Trochu vzrušení do jednoznačné hry přinesl hostující Šparlínek, jehož střelu domácí brankář Sterenčák chytil. Za nedlouho poté měl opět práci, když vyrazil střelu Formana. Tlak domácích, nepřestával. Ve 36. minutě vystřelil Sláma na branku. Vyraženou střelu za záda hostujícího brankáře dorazil Matěj Švec a nemýlil se, 7:0. Za minutu a půl Jiruše lehkou střelou zdolal žambereckého brankáře Šolce a bylo to 8:0. Na konečných 9:0 pečetil koncem 39. minuty Hudec. Českotřebováci tedy vyhráli po třetinách 2:0, 3:0 a 4:0.

“V tomto zápase se Žamberk ze začátku snažil, po první třetině to ještě byl stále otevřený zápas, ve druhé třetině jsme přidali nějaký góly a tam se to zlomilo,” řekl pro OIK TV brankář, TJ Lokomotiva Česká Třebová, Sterenčák Lukáš.

„Udělali jsme hodně svých chyb a domácí nás potrestali. Byli lepším týmem, chtěli víc než jsme chtěli my. My se musíme z chyb, které jsme dneska udělali, tak se musíme poučit,” řekl pro OIK TV trenér SK Hokejbal Žamberk, Martin Motyčka.

Čtvrt finálová série hraná na tři vítězná utkání pokračovala o den později dalším zápasem. Nedělní zápas byl ve stejném duchu, jako ten sobotní. Domácí Lokomotiva opět zabodovala a vyhrála 10:1. Po třetinách: 1:0, 6:1 a 3:0.