LANŠKROUN – Náměstí Jana Marka Marků bylo po roce opět dějištěm slavnostního zahájení “Malého závodu míru”. V rámci 46. ročníku cyklistického klání starších žáků a kadetek se na start postavili vyslanci 8 evropských zemí. Mimo reprezentantů České republiky se zúčastnili zástupci Slovenska, Polska, Maďarska, Nizozemska, Chorvatska, Dánska a Švédska. Celkově 143 závodníků.

Během čtyř etap měli cyklisté a cyklistky najet více než 139 kilometrů. První část závodu měřila 47 kilometrů a byla vedena na okruhu Lanškroun – Horní Čermná – Dolní Čermná – Verměřovice – Mistrovice – Bystřec – Výprachtice – Nepomuky a Lanškroun.

Do cíle dojel nejrychleji Pavel Bittner. První etapu absolvoval za jednu hodinu patnáct minut a šestnáct vteřin. Se shodnou ztrátou tří vteřin na prvního dojeli Čech David Šulc a Polák Kacper Majewski.

Celkovým vítězem 46. pokračování “Malého závodu míru” se stal Mathias Vacek z České republiky. Stejnou zemi reprezentoval i druhý Pavel Bittner. Čest vítězů předcházejících čtyř ročníků, tedy Slováků, uhájil třetím místem Samuel Hollý.