ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Poslední klauzury je název výstavy, která je od pondělí k vidění v orlickoústecké Malé scéně. Při vernisáži ji studenti umělecko-průmyslové školy doplnili projekcí filmových snímků na zadaná témata. Studentů bylo celkem devět a jejich fotografie zabraly výstavní síň v patře i stěny kavárny v přízemí.

Budoucí absolventi oboru Užitá fotografie a média se v Malé scéně představují opakovaně, a to jako druhá generace nejmladšího oboru na škole. Samotná vernisáž se skládala ze dvou částí. Nejprve studenti představili sebe a své filmové snímky. Šlo o projekci krátkých filmů, dle zadání charakteristika známé osoby a výstava ve veřejném prostoru, včetně reakcí, které ji provázely. Fotografická témata volil každý podle svého.

Někoho oslovily profese, jiný dal na kouzlo místa či příběh, který vypráví. Podle studentů je tato forma prezentací dobrou školou do praxe i pro další studium. Garanti výstavy by zase rádi, aby se prezentace klauzurních prací staly každoroční součástí zakončení studia na orlickoústecké umprumce. Na ty letošní se můžete chodit do Malé scény dívat až do 5. února.