ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zatímco na konci loňského listopadu byla v areálu Tenisového klubu Česká Třebová k vidění pouze obrovská díra v zemi, v lednu roku 2018 už se začíná rýsovat základní podoba budované tenisové haly. “Podle harmonogramu, když jsem se dozvěděl, že by měla být do Vánoc hotová ocelová konstrukce, tak po těch začátcích se mně tomu nechtělo věřit, ale zároveň musím dodat, že smekám před subdodavatelem, který tu ocelovou konstrukci montoval,” sdělil OIK TV prezident TK Česká Třebová Jaroslav Rybka.

Další rozvrh prací se bude odvíjet podle přízně počasí. Základní kostru budoucí haly čeká opláštění. “V nejbližší době by se tam měla udělat střecha, protože to je zásadní věc pro to, aby do toho prostoru nepršelo a mohla se odvést ta voda, která se tam drží při té stavbě,” řekl starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.

Stejně jako se dodavatelé stavby musí prát s povětrnostními podmínkami, sportovci čelí různým omezením. “Nemůžeme v letošní zimní sezoně trénovat v našem areálu, dojíždíme do Litomyšle. Cirka 70 dětí trénuje v hale v Litomyšli,” doplnil prezident klubu Jaroslav Rybka.

Že se areál sportoviště proměnil, je viditelné i z ulice Husova. Dojde však také k úpravám, které kolemjdoucí nezpozorují. “Až se začne pracovat na výstavbě toho spojovacího krčku mezi vlastní halou a stávající budovou, budeme mít zamezen vlastně vchod, musíme vybudovat náhradní vchod,” uvedl prezident Rybka.

Žádná z prací by však neměla ohrozit termín dokončení celé akce. “Zatím na této stavbě z hlediska termínů není co dodat, ale uvidíme, jak se bude dál vyvíjet počasí a jak nám do toho zasáhne zima,” řekl starosta Zedník.

Tenisová hala za 26,5 milionu korun, která bude disponovat třemi kurty s tvrdým povrchem, má být dostavěna do 31. srpna 2018.