ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pokud by v blízkosti velké díry v zemi, která se objevila v ulici Husova, nebyly tenisové kurty, mohlo by se zdát, že se zde staví například další supermarket. V průběhu nadcházejících měsíců se má staveniště proměnit v tenisovou halu. Ta bude v majetku města, ale bude sloužit zejména tenisovému klubu.

“Bude tam čisté, bezprašné prostředí, nebude tam vlhkost, nebude tam špína, která byla v té přetlakové hale, která nám vlastně sloužila 17 let, tak tohle by měl být ten největší přínos” vyzdvihl pozitiva nové haly prezident Tenisového klubu Česká Třebová Jaroslav Rybka. “Počítám, že do konce roku by hala jako železná konstrukce měla stát. Během zimy budou probíhat práce na betonování a na těch pracích uvnitř,” nastínil harmonogram výstavby starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.

Hala bude disponovat třemi kurty s tvrdým povrchem. “Ve výběrovém řízení byl ten povrch specifikován, aby se co nejvíc blížil těm našim představám,” sdělil OIK TV prezident tenisového klubu Jaroslav Rybka.

Kryté sportoviště budou využívat především hráči klubu jak v mládežnických, tak dospělých kategoriích. V zimních měsících, nebo při nepříznivých klimatických podmínkách, si ale budou moci zahrát i neregistrovaní sportovci. Ve fázi přípravy je dokonce jedna novinka. “Chtěli bychom tam začít provozovat i badminton. Ze začátku vyčlenit jeden až dva dny, kdy by na jednom kurtu se vlastně stavěla badmintonová hřiště,” doplnil prezident tenisového klubu Rybka.

Tenisová hala za 26,5 milionu korun by měla být dostavěna do 31. srpna roku 2018.