ČESKÁ TŘEBOVÁ – Město s kohoutem ve znaku či město železničářů, to jsou některá z přízvisek, která lze přiřadit k České Třebové. Její dobré jméno po celém světě však šíří také radiátory.

Firma Korado je jedním z nevýznamnějších regionálních zaměstnavatelů. V letošním roce společnost, která radiátory produkuje již více než 50 let, vybudovala speciální zkušební komoru. Ta je pro tento druh průmyslové výroby jedinečná v celé České republice. Pohledem laika se jedná o komoru se čtyřmi stěnami. Uvnitř je ještě navíc tma. Zkušebna však simuluje běžnou místnost v domácnosti.
Výrobce následně může pracovat s poznatky, které pochází ze dvou zdrojů informací. Ty poskytují jak snímky s termokamery, tak údaje o tepelném výkonu. Výstupy z měření mají posloužit ke zefektivnění výroby, z čehož by měli těžit společnost i odběratel.

Součástí laboratoře, jež vzniká v areálu společnosti, je zařízení, které umožňuje měření povrchových teplot elektrických otopných těles. V praxi tento proces pomáhá snižovat bezpečnostní rizika spojená s případným přehříváním radiátoru. Tyto novinky posilují konkurenceschopnost a tím zvyšují stabilitu zaměstnanosti v této společnosti.