ČESKÁ TŘEBOVÁ – O nasvětlení jednoho z přechodů na I/14 dostala možnost bojovat Česká Třebová, a to díky zařazení do veřejné hlasovací ankety jednoho z českých poskytovatelů energetiky. Zda bude stejně jako v případě dětského hřiště město úspěšné, se ukáže na konci května.

O který přechod se jedná, je nezasvěcenému patrné na první pohled. Organizátoři ho opatřili příslušným nápisem ještě před zahájením hlasování. Město iniciativu Nadačního fondu vítá. Celkem má být ve východních Čechách nasvětleno 5 přechodů, v rámci republiky pak 35. Přechod na ulici Dr. E. Beneše u křižovatky s ulicí Masarykova patří k deseti nejrizikovějším, ze kterých vybíráme. Anketou na místě jsme zjišťovali, jakou frekvencí přechod skutečně prochází.

Jako ke spojnici mezi centrem města a Skalkou, kde je školní jídelna, sem v průběhu oběda míří hlavně školní děti a studenti. Své zkušenosti z přecházením tu mají i dospělí. Za nasvětlení se většinou přimlouvají. Hlasujeme teprve od 10. dubna a už máme na svém kontě první pětistovku hlasů a přesun do čela tabulky. Zkušenosti z hlasování pro Rákosníčkovo hřiště dává reálnou naději, že si náskok nad ostatními konkurenty udržíme až do konce. Hlas pro nasvětlení přechodu v České Třebové můžete dát až do 24. května.