ČESKÁ TŘEBOVÁ – Už jen necelý jeden týden zbývá školákům, než znovu usednou do školních lavic. Našli se však i tací, kteří do školy rádi chodili i o prázdninách. Místo učení tam ale měli v programu výtvarnou činnost. Děti, které se část letošních prázdnin rozhodly strávit na příměstském táboře se Šikulkou, dostaly možnost vytvářet věci z papíru, pedigu nebo třeba vitráž.

Příměstský tábor se uskutečnil na ZŠ Habrmanova v České Třebové ve druhé polovině měsíce srpna. Dětí bylo celkem 15 a nejrůznější výrobě se věnovaly celý týden. Rozděleny do kategorií menší a větší děti, se postupně střídaly a v celkem dvou učebnách vyráběly každé podle svých schopností. Využít na to mohly všechny dostupné speciální pomůcky, které se učily používat i jinak, než dosud znaly. Aby si dobře pamatovaly všechny použité výtvarné techniky, vytvořily si k tomu speciální zápisníček. Vyráběly také obaly na dárky, tvořily šperky ze skla nebo fimo hmoty, ti starší pak vitráže.

Konečný tvar pak dalo výrobkům vypálení nebo rozpečení v mikrovlnné troubě. Děti pak uspořádaly závěrečnou přehlídku ve formě minivýstavy, na kterou své rodiče pozvaly vlastnoručně vyrobenými pozvánkami.