ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na českotřebovské ZŠ Habrmanova se rozhodně o klidu na chodbách hovořit nedá. Chystá se tu výměna oken, což je v horních patrech budovy druhého stupně spojeno s úpravami vchodů do šaten a malováním. Pracuje se také na mateřské škole na téže ulici. Tam bude na děti po prázdninách na sociálním zařízení každé třídy čekat o jeden záchodek a umývadlo navíc.

Vše se samozřejmě musí stihnout do konce prázdnin, stejně jako další plánované úpravy na ZŠ Nádražní, které zahájí později. Orlickoústecké školy jsou, co se týká investic, zatím v klidu. Červenec si pro stavební úpravy vybrala pouze MŠ Černovír, v níž je pokládána nová podlaha a dělá se izolace stěn. Investiční opravy, spojené s dotací ministerstva v celkové výši 18 milionů korun, přijdou na řadu až v září. Týkat se budou zateplení MŠ Heranova a ZŠ Třebovská, kde navíc proběhne oprava střechy.

Změny po prázdninách zaznamenají také žáci orlickoústecké Speciální základní školy, mateřské školy a praktické školy.Jako příspěvek k letošnímu 60. výročí vzniku internátu se tu z peněz kraje pokračuje v modernizaci zařízení a dětem se vylepšují pracovní kuchyňky. Celkem letos město Česká Třebová do prázdninových oprav svých škol investuje 2 miliony 450 tisíc korun. V Ústí nad Orlicí se částka včetně dotací vyšplhá na více než 15,5 milionu korun.