ÚSTÍ NAD ORLICÍ – S auty ucpaným centrem města se stále více potýká město Ústí nad Orlicí, a to i přesto, že dalo motoristům k dispozici bezplatné parkování v samém centru města. Není ale označené, a tak se o něm téměř neví. Nejmarkantnější je to u Orlickoústecké nemocnice, kam se sjíždějí pacienti z celého regionu. Bez problémů s parkováním je tu snad pouze ten, kdo s sebou má řidiče.

Ti to pak řeší čekáním na uvolnění místa nebo v autech na zákazech. Ostatní odstavují auta, kde se dá. V bočních ulicích okolo nemocnice je z tohoto důvodu neustále plno. Město se rozhodlo situaci řešit zpoplatněním těchto nejvíce využívaných ploch. Jako protiváhu nabídlo parkování v reálu bývalého závodu Perla v centru města. Vlastní zpoplatňování chce město směřovat na jaro příštího roku. Předtím bude záměr tzv. Dopravy v klidu veřejně diskutovat.

Poprvé by to mělo být na podzimním setkání radnice s obyvateli 5. listopadu. Spuštění celého záměru má termín duben/květen 2014. Zimní měsíce pak chce radnice využít pro osvětu k tomuto novému parkovacímu systému a k navedení řidičů do areálu Perly. To by mělo být pro parkování bezplatně vyhrazeno trvale.