ČESKÁ TŘEBOVÁ – V předmětu má odbavování kontejnerů po železnici, a tak většina z těch, kteří se zúčastnili uvedení do provozu, přijela stylově – vlakem. Z celkem dvou směrů – z Vídně i Prahy se dostavilo nejen kompletní vedení společnosti v České republice, ale také zástupci z Německa a Slovenska.

Cestu vlakem si nenechal ujít ani jednatel společnosti Jiří Samek. Jak sám uvedl, byla to příležitost přivést a ukázat techniku, která kontejnery do České Třebové vozí. Další návštěvníci přijeli po vlastní ose. Celkem se jich při zahájení sešlo okolo tří set. Kromě delegace z České Třebové se dostavil také hejtman Pardubického kraje. Zahájení se ujal Jiří Samek. Poděkoval přítomným za to, že obětovali část víkendu kvůli zahájení, městu pak za vstřícnost a spolupráci při přípravě. Předseda představenstva německé zřizující společnosti se pak věnoval budoucnosti, kterou překladiště vnitrozemské dopravě přinese.

Exkluzivně pro OIK TV pak oba slavnostní okamžik zhodnotili. Nový areál se rozkládá na celkové ploše 120 tisíc m2, přímo zaměstnáno je zde 70 lidí, 150 v návazných službách. V jakém režimu se pracuje, dostali přítomní možnost zjistit při prohlídce areálu. Připraven byl také celovečerní kulturní program, včetně ohňostroje a tance rozsvícených jeřábů. Investice do kontejnerového překladiště otevřela městskou průmyslovou zónu v Borku. V současné době už sem míří další dvě firmy. V jaké oblasti budou působit, bude známé v červnu.