ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V útrobách radnice se tentokrát starosta Petr Hájek a místostarostové Jiří Preclík, Matouš Pořický a Pavel Svatoš setkali s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým. Jedním z klíčových témat společného jednání byl stav silnic. “Protože se opět blíží Ústecká 21, tak jsme přijeli debatovat na téma opravy komunikace od ´Zabitého´ směrem na Andrlův chlum,” sdělil OIK TV hejtman Martin Netolický.

Tato spojnice by měla být ještě letos opravena i díky třímilionové krajské dotaci. V souvislosti se zmiňovanou motoristickou událostí se hovořilo také o přejezdu v ulici Lázeňská, za nímž obvykle závodníci startují. “Ten most je v havarijním stavu, dokonce s vysokou pravděpodobností budeme nuceni instalovat mostní provizorium, ale zároveň připravovat projekt na celkovou obnovu tohoto mostu,” řekl hejtman.

Oprava je předběžně naplánována na příští rok. Bez bližšího určení termínu realizace se diskutovalo také o nutnosti rekonstrukce silnice v ulici Cihlářská. Zmíněn byl rovněž záměr výstavby “Centrálního urgentního příjmu” v Orlickoústecké nemocnici. O něm se ještě bude v průběhu času hovořit, což platí i pro revitalizaci území po někdejší Perle 01. “My chceme stavět dům dětí a mládeže a Pardubický kraj neustále drží příslib, že by v časovém horizontu následujících tří až pěti let mohl realizovat stavbu ateliérů Střední školy uměleckoprůmyslové,” uvedl k problematice starosta města Petr Hájek. “Pro ateliéry jako takové se velmi tyto prostory nabízí. To nebude úplně malý projekt, ten bude až za 100 milionů korun, a proto potřebujeme součinnost,” doplnil hejtman Netolický.

A právě vzájemná spolupráce by mohla napomoci při naplňování dalšího cíle. “Téma, které jsme otevřeli, a kde by nám pan hejtman mohl být velice přínosný, je naše snaha přemístit poštu zpátky do centra města Ústí nad Orlicí. Tady si myslím, že jsme našli jednoznačnou shodu a pan hejtman opravdu nám tu pomoc slíbil,” řekl starosta Hájek.

V závěru své pracovní cesty v Ústí nad Orlicí hejtman, který se loni stal členem dozorčí rady České pošty, navštívil tělocvičnu Střední školy uměleckoprůmyslové. Kryté sportoviště v ulici Zahradní totiž bude potřebovat modernizaci.