ČESKÁ TŘEBOVÁ – Jen pouhé dva dny museli zatím zastavit lanovku v českotřebovském lyžařském areálu. Lyžaře sem táhne hlavně večerní lyžování. Celkem už letos turnikety zaznamenaly 64 tisíc vstupů. Lyžuje se převážně na technickém sněhu, i když poslední dny příroda výrazně přisypává.

Teploty pod bodem mrazu přejí zasněžování a o zákazníky také není nouze. Návštěvníky láká hlavně noční lyžování. Svah před ním bývá čerstvě upravován a také ti, kteří přes den lyžovali, většinou odjíždějí domů. Stejně jako vlek a sjezdovka jsou lyžařům od začátku sezóny k dispozici také všechny doplňkové služby areálu, od lyžařské školičky, až po občerstvení. Pouze snowpark na potřebnou zásobu sněhu stále čeká.

Zahájení lyžařské sezóny na Pekláku poznají zdravotníci Orlickoústecké nemocnice zvýšeným počtem ošetřených úrazů. I když se to ani letos bez naražených kolen a rukou neobešlo, žádný vážnější úraz se zatím v českotřebovském zimním areálu nestal. Prozatímní kuriozitou je zlomená ruka při novoročním sjezdu na kole.