ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve Ski areálu Peklák, v centru města Česká Třebová, spustili vlek. Místo lyžařů ale vozí kola. Dolů cyklisty svedou tratě nově otevřeného Bikeparku, který je od pátku v provozu. Otevřen bude každý pěkný podzimní víkend až do měsíce listopadu.

Samotný Bikepark se rozkládá v areálu nad Lanovým centrem. Najíždí se do něj z horní stanice vleku. Nahoru zájemce i s kolem vytáhne lanovka, upravená pro letní provoz, dolů už musí po svých – tedy na kole, jak si kdo troufne na počet překážek i sklon trati. Připraveno je celkem 6 tratí různé délky i náročnosti a vznikat by měly další. I když v sobotu počasí bikerům zrovna nepřálo, lesem u sjezdovky se několik skalních sportovců prohánělo a v pozornosti měli všechny vyznačené tratě. Přestože byli řádně zablácení a bez ochranných brýlí se neobešli, většinou byli s návštěvou spokojeni a adrenalinových sjezdů si užili. Během víkendu tak nové tratě okusilo okolo 25 lidí.

Podzim má být slunečně pěkný, a tak provozovatelé věří, že si bikepark, i přes závěr cyklistické sezóny, letos návštěvníků ještě užije. Přitáhnout by je mohly například první závody, které se v areálu budou konat 15. října. Připraveni jsou na Pekláku i na ty, kteří do parku jen tak zabloudí při svých poprázdninových toulkách. K dispozici je jim půjčovna kol i bezpečnostní helmy.