ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tradiční hasičská soutěž pod názvem O putovní pohár starosty města se konala na fotbalovém stadionu na Skále. Za podpory města proběhlo slavnostní zahájení soutěže v sobotu v dopoledních hodinách. Dvacátý druhý ročník této soutěže, který je zařazený do seriálu soutěží s názvem Velká cena Orlickoústecka, se konal zcela na jiném místě než ročníky předešlé.

Asfaltový povrch na Novém náměstí nahradil povrch travnatý, který by měl být bezpečnější pro soutěžící hasiče, proto pořadatelé rozhodli o přesunu techniky na jiné místo z důvodů bezpečnosti závodníků. I přes tropické teploty, které v tento den panovaly, se na startovní čáru postavilo dvacet družstev mužů a devět družstev žen. Na regulérnost soutěže dohlíželi rozhodčí, kteří uvítali i změnu tratě. Jako první se na startovní čáru postavilo družstvo České Třebové. Bohužel přes mírné technické problémy, kdy došlo k prasknutí hadice, byl jejich pokus vyhlášen jako neplatný.

Ani další družstvo nemělo tolik štěstí. Poté se však již další mužstva mohla pochlubit dobrými časy na časomíře a soutěž proběhla v rychlém sledu. V časovém hodnocení soutěž nakonec nejlépe vyšla hasičům Letohrad – Orlice s časem 17,24 sekund. Závod o uzenou plec se třemi posledními platnými časy vyhrála Dolní Čermná s časem 16,37 sekund.