ČESKÁ TŘEBOVÁ – Rekonstrukce plynovodů na Hýblově ulici omezí běžný provoz v centru České Třebové. Po dobu tří měsíců nebude možný průjezd touto ulicí směrem na náměstí. Stavební práce by měly být zahájeny sedmého března.

Na začátku března zahájí plynárenská společnost výměnu plynovodu v ulici Hýblova, konkrétně od křižovatky s ulicí Podbranskou až po Staré náměstí. Plynovod vede středem ulice a není proto možné rozkopat jen její polovinu. Akce tak ovlivní jak místní obyvatele, tak i obchodníky a návštěvníky města. Ulicí totiž nebude možné projet ani v ní zaparkovat vozidlo. Zasaženo tím bude také zásobování. Město proto na čtvrtek 23. února svolává jednání, kde bude přítomen zhotovitel, kde budou přítomni zástupci plynařů a jsou tam pozváni všichni obyvatelé a vlastníci nemovitostí na té ulici,” informoval OIK TV Karel Švercl, vedoucí odboru rozvoje města a investic. Tyto stavební práce budou rozděleny do dvou etap. Současně budou také opravovány vodovodní přípojky vedoucí do objektů rovněž v celé ulici. Město na akci participuje také s ohledem na nutné konečné předláždění celé ulice.

Stavební firma již byla vysoutěžena. Ta by měla akci zahájit sedmého března a k ukončení prací by pak mělo dojít na konci května. Průjezd směrem na Skuhrov po Podbranské ulici nebude omezen.