ČERNOVÍR – Už dvaadvacátý ročník v požárním útoku O černého výra, který pořádá SDH Černovír, proběhl první prázdninovou sobotu. Nádherné počasí vybídlo účastníky ke skvělým výkonům. Celkem se závodu zúčastnilo 21 mužstev a 10 družstev žen. Soutěž zahájila družstva s pomalejšími časy přes 25 sekund.

Ustanovený domácí čas 26 sekund nějakou dobu odolával snažení soupeřů, ale už čtvrtý, papírově nejsilnější soupeř, Letohrad Kunčice C, překonal čas domácích borců skoro o šest sekund a časem 20,31 sekund získal pohodlný náskok na všechny ostatní. Jak ukázal další průběh, byl tento čas neporazitelný. Přiblížili se mu nejprve hasiči z Turova, kteří byli nakonec třetí časem 21:58 sekund. Na druhé místo se protlačilo družstvo Letohradu. Závod přinesl jednu zajímavost v podobě polských partnerských hasičů ze Starého Waliszova. Poláci se mezi místními vyjímali jak zásahovým oblečením, tak slabším motorem u čerpadla.

U ženské části soutěže nedošlo k nijak výjimečným časům, za rekordem všechna družstva výrazně zaostala. Po vyrovnaném výkonu vyhrály závodnice z Horního Třešňovce, když se oba terče rozsvítily v rozmezí sedmi setin sekundy. Další místa obsadila družstva z Letohradu, respektive Letohradu Červené. Na konec soutěžního dne ještě proběhla minisoutěž kategorie veteránek, které se zúčastnily tři týmy. Souboj dam nakonec vyhrály hasičky z Lanšperka před Černovírem a Nekoří.