ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nebývalý zájem obyvatel vyvolala možnost zapojit se do společné elektronické aukce na nákup energií. V Ústí nad Orlicí ji plánují provést v měsíci červnu. Místo sběru podkladů v Galerii pod radnicí kvůli tomu bylo mimořádně otevřeno o jeden den déle. Ani prodloužený termín nestačil zájem obyvatel uspokojit.

Centralizovaný nákup energií organizuje Město pro městský úřad a městské organizace již třetím rokem a vždy dosáhlo významných úspor. Nyní je chce zajistit i veřejnosti. Základní myšlenkou je spojit co největší množství zákazníků, vytvořit silnou skupinu a stát se zajímavým klientem pro dodavatele energií. Podle starosty i zástupců dodavatelské společnosti, která má s elektronickými aukcemi zkušenost, byl zájem lidí nad očekávání velký.

V některých chvílích se dokonce ve dveřích tvořily fronty A zvláště rodiče s menšími dětmi zklamaně odcházely. V současné době společnost zpracovává všechna získaná data a připravuje podklady pro samotnou aukci. Proběhnout by měla ještě v měsíci červnu. Účast na hromadné elektronické aukci byla pro účastníky bezplatná. Zapojili se do ní jak obyvatelé a firmy z města, tak z nejširšího okolí. Radnice už dnes uvažuje o vypsání druhého kola letos na podzim.