ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V Ústí nad Orlicí, konkrétně v Hylvátech v Pivovarské ulici musí nyní řidiči a chodci počítat s omezením. Situaci komplikuje výstavba odlehčovací stoky kanalizace.

Z části Pivovarské ulice v Hylvátech se stalo malé staveniště. “Probíhá výstavba odlehčovací stoky a odlehčovací komory včetně přeložek vodovodních řadů, jak v ulici Třebovská, tak Pivovarská, směrem do řeky Třebovky,” řekl Bohumil Machačný, oddělení investic, Tepvos, spol. s r.o.

Stavební práce nyní komplikují dopravu a pohyb chodců, nové dílo by mělo ale výrazně pomoci. “Má za úkol odlehčit kmenovou stoku v celých Hylvátech tak, aby při přívalových deštích nebyly zatopeny sklepní prostory všech nemovitostí a navíc, aby se nám nenařeďovaly splašky, které pak jsou vedeny na čistírnu odpadních vod v Dolních Libchavech,” sdělil Bohumil Machačný, oddělení investic, Tepvos, spol. s r.o.

Dokončení celé stavby je plánováno na polovinu července tohoto roku a celá akce je financována Městskou společností Tepvos z vlastních zdrojů, celková cena se prý vyšplhá na zhruba 5 milionů 698 tisíc Kč.