foto: Pardubický kraj

LETOHRAD – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal se starostou Letohradu Petrem Fialou o přípravě stavby tělocvičny pro krajskou Průmyslovou střední školu a rekonstrukci silnic II/310 do Žamberku a II/360 do Ústí nad Orlicí.

„Vybudování tělocvičny v Letohradě patří mezi jednu z našich priorit v oblasti školství. V poslední době byla v našem kraji otevřena celá řada tělocvičen s parametry pro pořádání soutěžních utkání, a tak se snažíme čerpat zkušenosti právě z těchto již dokončených akcí. Pokud vše půjde podle plánů, tak bychom chtěli v letošním roce připravit projekt a stavbu tělocvičny zahájit v průběhu roku 2023. Předpokládaná hodnota stavby se v tuto chvíli pohybuje na částce 90 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Druhým důležitým tématem jednání byly krajské investice do silniční sítě v okolí Letohradu. Tou první je silnice II/310 z Letohradu přes Lukavici směrem na Žamberk. „Prověřujeme stav projektování jednotlivých úseků tak, abychom v letošním roce mohli alespoň některý z nich zahájit. Rádi bychom na financování využili část předpokládaného zvýšeného inkasa daní, které plánujeme zapojit v rámci únorového jednání zastupitelstva,“ řekl hejtman, který se starostou řešil také modernizaci silnice II/360 v úseku Letohrad – Ústí nad Orlicí, kde chce kraj žádat o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Řeč byla také o opravě krátkého úseku silnice III/3604 v ulici Kunčická. „V tuto chvíli nám chybí dokončení opravy přibližně 100 metrů dlouhého úseku silnice směrem na Kunčice u viaduktu pod náměstím. Požádal jsem proto pana hejtmana, zda by bylo možné otevřít debatu se Správou a údržbou silnic Pardubického kraje a tento krátký úsek v průběhu letošního roku opravit,“ sdělil starosta Letohradu Petr Fiala.