ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Návštěvníci Malé scény si pravděpodobně ničeho nevšimli, ale provozovatelům tohoto kulturního stánku i zástupcům města je známo, že přístavba budovy byla před lety staticky narušena. “Ujely schody, vytvořily se praskliny. Hlavně uvnitř zdí a my jsme nemohli zavřít dveře do budovy. Nemůžeme zavřít dveře ani do sálu,” pohovořila o obtížích ředitelka Malé scény Ústí nad Orlicí Lenka Janyšová.

Přestože zejména poškození obvodového zdiva je viditelné na první pohled, nejedná se o problém, který by zapříčinil přerušení provozu. K ničemu takovému nemuselo dojít i díky průběžným opatřením. Na letošní rok je navíc naplánováno uvedení věcí do pořádku. “Projektová dokumentace je v tuto chvíli dokončena, takže nás čeká výběr dodavatele. Ty vlastní stavební práce celkem logicky budou prováděny v letních měsících. Není to rozsáhlá akce, což znamená je to akce, která se opravdu zrealizuje v době letních prázdnin,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek. “Čekalo se, až přijdeme na řadu a ty peníze se najdou, takže já jsem samozřejmě ráda kvůli tomu, že ta budova bude v pořádku,” uvedla k záměru ředitelka Malé scény Ústí nad Orlicí Lenka Janyšová.

Výslednou částku v tuto chvíli zatím ještě nelze vyčíslit. “My ty celkové náklady předpokládáme kolem 2,5 milionu korun. Fakticky ta cena bude známá až právě na základě výběrového řízení,” uzavřel starosta města Petr Hájek.