ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Společnost Rieter CZ, která je předním světovým výrobcem strojních zařízení pro textilní průmysl, již několik let finančně podporuje Orlickoústeckou nemocnici. Nyní do tohoto zdravotnického zařízení putovalo dalších sto tisíc korun.

Spolupráce mezi Rieterem a Orlickoústeckou nemocnicí prý probíhá již řadu let. “Když jsem nastoupil do pozice generálního ředitele v roce 2008, tak jsme přišli k tomu, že dáváme pravidelně každý rok 100 tisíc Kč, plus je to další spolupráce v oblasti určitých podpor, výstaveb, primárně to bylo na interním oddělení,” řekl ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk.

Peníze putovaly konkrétně do Nadačního fondu Orlickoústecké nemocnice, který shromažďuje peníze od sponzorů. Letos by měl být zakoupen nový přístroj. “Tzv. STAN, to znamená monitor novorozence a matky. Novorozence, ještě v té době, kdy se nenarodil, tzn. ještě těsně před porodem, tak, aby veškeré funkce byly podchyceny,” řekl ředitel Orlickoústecké nemocnice Tomáš Julínek. V únoru by měl být nový přístroj slavnostně představen veřejnosti.

Setkání byl kromě dalších hostů přítomen také starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek. Ten ve své řeči zdůraznil i dlouholetou spolupráci mezi městem a společností, např. na jednotlivých akcích, které se v průběhu roku ve městě realizují.