ČESKÁ TŘEBOVÁ – Společnost Pirell pozvala do svého sídla zástupce Orlickoústecké nemocnice, členy představenstva a výboru nadačního fondu “S námi je tu lépe” i reprezentanty samospráv. Přítomní byli svědky předání šeku na 100 tisíc korun. “Už před více než dvaceti lety jsme si uvědomili, že je potřeba se nejenom hnát za byznysem, ale je taky potřeba se zastavit, myslet na to, že jsou lidé, kteří potřebují pomoc,” řekl jednatel společnosti Pirell s.r.o. Ladislav Pirkl.

Vděčnost a úctu slovy vyjádřil nejen ředitel Orlickoústecké nemocnice Jiří Řezníček, ale za krajskou samosprávu také hejtman Martin Netolický. “To je jasný signál toho, že jsou firmou velmi vyspělou a že mají osvícené vedení. Já před každým, kdo přispívá do nadačního fondu, aniž by musel, tak se skláním,” uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Finance jsou příspěvkem do projektu “Jícnová echokardiografie pro pacieny s onemocněním srdce”. Ti by se měli dočkat vylepšené péče. ”Je to senzitivnější vyšetření, lepší vyšetření, které přinese nové informace o tom srdci,” sdělil OIK TV primář interního oddělení Orlickoústecké nemocnice Ján Báník. “Část těch pacientů, kteří museli dosud vyhledávat toto vyšetření v jiných nemocnicích za cenu transportu, tak nový přístroj jim umožní, že nemusí nikam cestovat. To vyšetření jim v daleko větším pohodlí i v daleko větší bezpečnosti bude poskytnuto,” shrnul další výhody vedoucí kardiologické ambulance Orlickoústecké nemocnice Vratislav Dědek.

Více se o projektu dozvíte na nových stránkách nadačního fondu “S námi je tu lépe”, které byly během setkání oficiálně představeny.