ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Loni na podzim se do hylvátské zbrojnice místo hasičů nastěhovali pracovníci dodavatele stavby. Byla zde totiž zahájena rekonstrukce objektu, který se měl po přibližně padesáti let dočkat zásadní proměny. V současnosti lze prohlásit, že cíl je v podstatě splněn. “Uvnitř budovy máme stavební práce víceméně dokončené, tam nám zbývá nalepit už jenom lino a dokončit finální nátěr betonové podlahy v garáži,” sdělil OIK TV referent odboru rozvoje města Městského úřadu Ústí nad Orlicí Michal Nezdařil.

Jakkoli by se mohlo zdát, že budova je připravena k opětovnému převzetí původními uživateli, termín jejich návratu byl odsunut. Na oplátku ale hasiči dostali novou střechu, o jejíž realizaci byl záměr přestavby rozšířen. “Zde jsme celkem logicky, možná, zvážili skutečnost, že bychom se do objektu nechtěli v následujících pěti, sedmi letech vracet, proto jsme rozhodli o realizaci nové střechy,” uvedl starosta města Petr Hájek.

Stavba bude dokončena o měsíc později, tedy do konce letošního července. Celková cena včetně DPH se z plánovaných šesti milionů zvýšila na sedm. Za tuto sumu, která pochází z městského rozpočtu, byly pořízeny také zevní úpravy. “Co se týká vnější části budovy, tak máme hotovou novou hliníkovou střechu. Jsou dokončeny práce na zateplení fasády a zbývá dokončit zpevněné plochy. Následně úklid staveniště a terénní úpravy,” řekl Michal Nezdařil. “Předpokládáme, že v průběhu měsíce srpna dojde k opětovnému stěhování hasičů, proběhne kolaudace, předání díla tak, abychom mohli začátkem měsíce září hasičskou zbrojnici předat k užívání,” uzavřel starosta města Petr Hájek.