ČESKÁ TŘEBOVÁ – V průběhu letošního září byla zahájena rekonstrukce střechy tělocvičny VOŠ a SŠ technické na Skalce. Obnova byla započata instalací nových vazníků. Na návrh investora stavby, tedy Pardubického kraje, byly místo předchozích příhradových použity dřevěné lepené. “Harmonogram se nám daří plnit, protože tak, jak byl nastavený, tak jsme očekávali skončení stavebních a obnovovacích prací na konci tohoto roku. Dokonce jsme v mírném předstihu, protože samotná instalace střechy byla plánována na šest týdnů, nakonec se ji podařilo zrealizovat během třech týdnů,” sdělil OIK TV hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. “My jsme rádi, že stavba běží podle plánu, že se všechno vyvíjí zatím dobře. Věříme, že se nám podaří v lednu otevřít,” uvedl ředitel VOŠ a SŠ technické Česká Třebová Jan Kovář.

Tělocvična je pod střechou, a tak se práce přesunuly do vnitřních prostorů. “V samotné hale už probíhají obnovovací práce. Jednak na podlaze a bude také instalována velmi brzy mřížka a následně palubovka,” nastínil nejbližší harmonogram prací hejtman Netolický.

V přilehlém objektu, který postihly problémy s vlhkostí, probíhá vysoušení. Následně má dojít k dokončení oprav interiérů a zakoupení nového vybavení. Poté by kryté sportoviště mělo začít sloužit svému účelu. “Hlavní výhoda této nové tělocvičny je v její prostornosti. My se těšíme na to, že budeme mít konečně velký prostor, můžeme tam organizovat dvě vyučovací jednotky zároveň,” řekl ředitel VOŠ a SŠ technické Česká Třebová Jan Kovář.

Jak studenti školy, tak sportovci z řad veřejnosti by se do tělocvičny měli vrátit v lednu roku 2018.