ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Žáci ZŠ Bratří Čapků přicházející s kyticemi a dalšími pozornostmi. Tak začal poslední den nedávno skončeného školního roku.

Pro děti z 1. D to byl první dílek ze skládačky jejich povinné docházky. Podle třídní učitelky Petry Růžičkové zvládli její svěřenci všechno na výbornou. “Děti byly šikovné, byly připravené z mateřských školek a samozřejmě i velký dík zasíláme rodičům, protože je připravili. Naučili jsme se číst, psát, počítat, ale kromě toho jsme se ještě naučili spolu vycházet,” shrnula třídní učitelka 1. D ZŠ Bratří Čapků Petra Růžičková.

Dítka převzala vysvědčení, na nichž nebyla o jedničky nouze. Malí školáci, kteří už poznali, jaké to je, když se jim do koláče volného času zakousnou povinnosti, si na své první letní prázdniny naplánovali celou řadu aktivit. “Budu na chatě, potom budu u babičky, potom pojedeme s rodinou na dovolenou do Chorvatska, potom do Krkonoš pojedeme s partou,” prozradila Adélka. “První týden budeme u babičky spát a prodloužený víkend v pátek, v neděli a v sobotu budeme u dědy na chatě a pojedeme na dovolenou na Slovensko,” sdělil OIK TV Vojta. “Budu s bráškou jezdit na Hot Wheels dráze,” odtajnil Matěj.

Školní rok skončil také dětem z 1. A. Tedy třídy, kde výuka probíhala v rámci inovativního vzdělávacího programu “Začít spolu”. “Já jsem velmi rád, že rodiče, kteří nám dali důvěru, jsme nezklamali. První třídu, co jsme otevřeli, se povedla na jedničku s hvězdičkou. Myslím si, že byli spokojeni jak žáci, rodiče, tak paní učitelka,” uzavřel ředitel ZŠ Bratří Čapků Martin Falta.