ČESKÁ TŘEBOVÁ – V jednom z místních hotelů se uskutečnilo setkání, o kterém lze s trochou nadsázky říci, že za ním stála takzvaná sedmá velmoc. Všichni zúčastnění totiž mají co do činění se světem médií. Není se čemu divit, neboť se jednalo o zasedání Asociace regionálních a lokálních televizí, která sdružuje více než 10 stanic včetně OIK TV. “Vyhodnotíme, jestli jsme za ten uplynulý rok udělali něco užitečného, a  hlavně si řekneme, jak to komu v tom regionu jde, s čím se potýká, kde má jaký úspěch a naopak,” sdělil k programu události předseda asociace Jan Dudek.

V rámci diskuse se rovněž hovořilo o dalších tématech. Mezi jinými například o technických řešeních redakčních a odbavovacích systémů, časové náročnosti tvorby vysílání a jednotlivých relací a stranou zájmu nemohla zůstat ani problematika financování. “Televizi nejde dělat jako privátní rádio, protože ta jedna rádiová písnička je nekonečně levnější než ta vaše písnička, kterou teď právě pořizujete, takže bez jakési veřejné podpory to jde velmi těžko,” uvedl dlouholetý jednatel regionální televize TVS Jan Dudek.

Závěr zasedání patřil rozhovorům o dalších možných formách spolupráce a budoucích prioritách jak asociace jako celku, tak konkrétních televizí.