PARDUBICKÝ KRAJ – Ve společenském domě LArt v Lanškrouně připravil Pardubický kraj program pro seniory a to v rámci projektu Důstojný život seniorů v Pardubickém kraji. Kromě užitečných informací si přítomní užili herce Václava Vydru a hudební produkci.

Od října až do prosince pořádáme třináct seniorských setkání po celém Pardubickém kraji. Jejich cílem je především informační osvěta v oblastech jako bezpečnost, dostupnost sociálních služeb nebo informace kam se mohou senioři obrátit ve složitých životních situacích. Součástí každého setkání jsou kulturní vystoupení, která zpříjemní dané odpoledne,“ sdělil Pavel Šotola, krajský radní pro sociální péči a neziskový sektor.

Kulturní úterní odpoledne v zaplněném sále lanškrounského společenského domu bylo zpestřeno vystoupením hlavního hosta Václava Vydry a poslechem country kapely Klondike. V osvětové části se seniorům věnoval velitel městské policie, který je upozorňoval co všechno může být pro seniory hrozbou, jak se připravit na specifické druhy kriminality a co lze v nebezpečné situaci dělat.  V rámci kampaně účastníci akce získali také informace o Senior pasech a dalších projektech Pardubického kraje. Nechybělo ani drobné občerstvení, které připravili žáci ze základní školy v Chrasti.

„Velice mne těší zájem stovek seniorů o naše akce. Je vidět, že ani pozdní věk jim nebrání v aktivitách, které byli zvyklí provozovat v produktivním věku. Rád bych pozval i na další akce, které pořádáme až do 6. prosince. Ta poslední se uskuteční právě v tento den v Chrudimi,“ řekl Pavel Šotola.

Další informace nejen o místech setkání seniorů naleznete na webu https://krajprorodinu.cz/.