foto: Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ – Pardubický kraj letos musí vyhlásit výsledky soutěže o nejlepší weby měst a obcí Zlatý erb 2020 kvůli epidemiologické situaci jen na dálku. Odborná porota posoudila všechny letošní účastníky a vybrala vítěze jednotlivých kategorií. Nejvíce bodů získaly město Lanškroun a obec Rohoznice.

„Ceny udělujeme ve třech kategoriích a v porotě jsou kromě našich informatiků i vyučující systémového inženýrství a informatiky na Fakultě ekonomicko-správní pardubické univerzity. V kategorii měst zvítězil Lanškroun před Moravskou Třebovou a Skutčí. Mezi obcemi se nejvíce líbil web Rohoznice před Stéblovou a Zdechovicemi. Nejlepší elektronickou službu má Lanškroun, který má zajímavou elektronickou mapu, a dále porota ocenila mobilní rozhlas v Moravské Třebové,“ sdělil radní pro informatiku René Živný.

Všem zúčastněným schválila dnes Rada Pardubického kraje technické věcné ceny, které se budou na městech a obcích hodit. Ty jim budou zaslány poštou. Letos se neuskuteční ani každoroční konference ISSS, kde se vyhlašovalo celostátní kolo soutěže Zlatý erb.