foto: Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ – Olympijský vítěz, mistr světa, jeden z nejlepších českých cyklistů a držitel Ceny Za zásluhy o Pardubický kraj Jaroslav Kulhavý jednal v úterý s hejtmanem Martinem Netolickým. Tématem setkání bylo nejen nastavení podpory cyklistiky v České republice, ale také fungování Jaroslav Kulhavý Cycling Teamu, který nese nejen jméno rodáka z Ústí nad Orlicí, ale od letošní sezony je také jeho domovským týmem.

„Jaroslav Kulhavý patří jednoznačně mezi nejúspěšnější české cyklisty a zároveň rodáky z našeho kraje, ke kterému se nadále hlásí, jelikož žije v Ústí nad Orlicí. Zároveň zde v minulosti založil cyklistický tým, který se zaměřuje především na výchovu mladých talentů, což je samozřejmě počin hodný následování, kdy se úspěšní sportovci snaží zasadit o rozvoj svého sportu, najít a vychovat své pokračovatele. V rámci dětských olympiád navíc patří naši cyklisté mezi absolutní mládežnickou špičku, a proto chceme i v příštích letech pokračovat v podpoře nejen Jaroslava Kulhavého, ale především celého mládežnického týmu, ve kterém je již dnes několik mládežnických reprezentantů, kteří třeba jednou naváží na svého mentora,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Jaroslav Kulhavý Cycling Team byl založen v roce 2014 v Ústí nad Orlicí. Činnost klubu je zaměřena na výchovu a podporu mladých talentů, s účastí v Českém poháru horských kol, v silničních závodech a v cyklokrosu. Cílem týmu je vytvořit nadstandardní podmínky pro další růst výkonnosti jezdců, systematicky dlouhodobě pracovat s mládeží s perspektivou pro přechod do kategorie mužů a vychovávat budoucí reprezentanty České republiky.