ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Společnost Rieter CZ již několikrát podpořila orlickoústeckou nemocnici. Ani letos tomu nebylo jinak a sto tisíc korun opět putovalo do tohoto zdravotnického zařízení. Letošní setkání zástupců firmy, města Ústí nad Orlicí, Pardubického kraje a Orlickoústecké nemocnice začalo prohlídkou výrobních hal. Společnost se snaží podporovat různé záležitosti ve svém regionu již dlouhodobě. “Naše strategie v oblasti, řeknu podpory regionu a podpory Ústí nad Orlicí určitě už dlouhodobě stojí s tím těch 10 let, kdy stojím v čele a jsou to vždycky 3 věci: sociální záležitosti, sport a kultura,” přiblížil nám Jan Lustyk.

Tentokrát se opět zaměřili na podporu zdravotnictví. Prostřednictvím nadačního fondu „S námi je tu lépe!“ věnovali Orlickoústecké nemocnici sto tisíc korun. Z rukou generálního ředitele společnosti si šek převzali předseda dozorčí rady Nemocnice Pardubického kraje a primář ORL nemocnice v Ústí nad Orlicí Josef Hájek a hejtman Martin Netolický. “Je to velmi dobrý signál, že region vnímá, že Orlickoústecká nemocnice je jeho, že to není nic státního či krajského, a že je to skutečně nemocnice, která poskytuje veřejnou službu a to je péče o zdraví,” dodal Martin Netolický.

“Je to významný příspěvek pro rozvoj Orlickoústecké nemocnice, protože všechny peníze, které dostáváme jako přes nadační fond, případně přímo nemocnici, zejména od firmy Rieter, používáme jenom na nákup technologií. To znamená přístrojů,” řekl Josef Hájek. Tento příspěvek má své využití jasné. “Budou to projekty. Jeden bude určen na dětské oddělení pro monitoraci dechu a resuscitaci novorozenců a druhý bude na radiologické oddělení, na intervenční angiografii,” dodal Josef Hájek.

Hejtman Martin Netolický také připomněl, že se díky obnově technologií daří vyřazený, ale stále funkční materiál nabízet do zdravotnických zařízení na Zakarpatí.