ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jeden z největších zaměstnavatelů v našem regionu, orlickoústecká společnost Rieter CZ, dlouhodobě podporuje i aktivity nad rámec svého závodu. Jendou z nich je i pravidelná finanční podpora nadačnímu fondu “S námi je tu lépe” Orlickoústecké nemocnice.

Slavnostní předání šeku na rovných sto tisíc se zúčasnil zástupce dárce a zástupci obdarovaných. Do Orlickoústecké nemocnice, která patří Pardubickému kraji, od této společnosti nešla taková částka poprvé. “Investujeme také i do takové organizace jakou je Orlickoústecká nemocnice, která zajišťuje zdraví pro celý regionu a i pro naše zaměstnance a jejich rodinné příslušníky,” řekl pro OIK TV generální ředitel a jednatel Rieter CZ s.r.o. Jan Lustyk.

“Jsem rád, že máme navázány dlouhodobé vztahy, že firma Rieter si dokáže ocenit náš nadační fond. Vidí, že má smysl, že přináší výsledky, že přístroje nejen že nakoupíme, ale v každodenní praxi v nemocnici lidem slouží,” řekl pro OIK TV ředitel Orlickoústecké nemocnice Jiří Řezníček.

K tomu dodal zástupce hejtmana Pardubického kraje Roman Línek: “Pardubický kraj vítá jakékoliv donátory do zdravotníctví, protože zdravotnictví by nemělo být ziskové, není to klasický byznys, ale na druhou stranu tam peněz nikdy není dost a nikdo nevíme, kdy budeme sami péči potřebovat.”

Nadační fond “S námi je tu lépe”, založený před třemi lety, má na svém kontě již řadu realizací, které pomáhají pacientům jakými bylo pořízení lůžek oddělení interny nebo pořízení endoskopické věže. Nyní se nadace zaměřila na pořízení jícnové echokardiografie pro pacienty s onemocněním srdce a na zakoupení Fetální monitor pro gynekologicko-porodnické oddělení.