ilustrační foto, zdroj: pixabay.com

Odstartovala Květnová výzva kampaně Do práce na kole. Výzvu vyrazit do práce na kole,
koloběžce, pěšky či poklusem na Orlicko-Třebovsku přijalo zatím na 221 nadšenců. A přidávají se ještě další!

Dobrovolný svazek obcí Region Orlicko-Třebovsko se i letos rozhodl pro území Orlicko-Třebovka zorganizovat lokální výzvu kampaně Do práce na kole pořádané spolkem Auto*Mat, z.s. Jedná se o motivační výzvu pro všechny, kteří se odhodlají po celý měsíc květen přepravovat převážně bezmotorově a udržitelně.

Na kole, koloběžce, pěšky či poklusem, zkrátka vlastními silami se od začátku května vydá (nejen) do práce přes 24 000 účastníků z celé republiky a mezi nimi i nejméně 221 nadšenců (oproti loňským 192) z regionu Orlicko-Třebovska. Díky výzvě Do práce na kole, kterou už 13 let organizuje spolek Auto*Mat, tak mohou zlepšit svou fyzickou i psychickou kondici, ale mohou pomoci i životnímu prostředí a v neposlední řadě plánování veřejné dopravní infrastruktury.

„Těší mě, kolik nadšenců se rozhodlo opět přijmout výzvu dopravovat se po dobu alespoň jednoho měsíce udržitelně, to znamená ať už na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. Využít přitom mohou mimo jiné též na 40 kilometrů cyklostezek, které spravuje právě dobrovolný svazek obcí Region Orlicko-Třebovsko.“ komentuje začátek květnové výzvy za lokálního organizátora Karel Švercl.

Těší nás, že výzvu Do práce na kole se rozhodly podpořit i některé firmy. Tyto firmy hradí za své zaměstnance startovné, neboť výzvu vnímají jako zdravý a zábavný teambuilding a také jako efektivní nástroj společenské odpovědnosti.

Navíc data získaná prostřednictvím výzvy Do práce na kole neslouží ale jen k vzájemnému porovnávání, ale mohou pomoci i při plánování a tvorbě infrastruktury ve městech. Umožňují například zjistit, kde chybí potřebná infrastruktura.

Podrobnosti týkající se výzvy lze sledovat na webu ODKAZ.

za Region Orlicko-Třebovsko Karel Švercl, manažer