ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Další přírůstek dostala orlickoústecká průmyslová zóna v Hylvátech. Jako místo pro svůj výrobní areál si ji vybrala místní firma, působící v kosmetice, chemii, potravinách i farmacii. Uveden do provozu byl minulý pátek. Představitelé firmy, starosta města, dodavatelé a ostatní přítomní byli nejdříve svědky slavnostnímu přestřižení pásky, pak si prohlédli nové prostory a nakonec se všem, kteří se na stavbě objektu nějakým způsobem podíleli, dostalo poděkování.

Na vyzvání ředitele společnosti Aleše Motyčky vystupovali jednotlivě na improvizované jeviště v budoucích skladových prostorách závodu, upravených pro otevírací ceremoniál. Celkem stavba trvala 1194 dnů s konečným počtem 173 pracovníků a řemeslníků. Jakými etapami stavba prošla a s čím vším se potýkala, se přítomní dozvěděli prostřednictvím videoprojekce. Celkem najde v nových prostorách uplatnění 26 pracovníků, z toho deset jich bylo přijato nově.

Uplatnění najdou při výrobě zdravotnických prostředků a kosmetiky ve farmaceutické kvalitě. To znamená například výrobu očních kapek, masťových základů či různých bio emulzí. Plným pracovním životem by měl nový závod začít pulzovat od měsíce listopadu.