ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zastupitelé města se sešli i o letních prázdninách v pondělí 14. srpna. Na programu měli jediný bod, který nesnesl odkladu, „Investiční záměr a žádost o dotaci na atlelický stadion“.

Důvod byl znovu podání žádosti na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ohledně rekonstrukce lehkoatletického stadionu na Skalce, kterou schválili již v prosinci minulého roku. Díky jarní dotační aféře ministerstvo všechny takovéto žádosti zrušilo. “Ministerstvo vypsalo 26. července nové dotační programy. My jsme tam měli žádost o nový lehkoatletický tartanový ovála potřebujeme do 15. srpna žádost podat na ministerstvo,” řekl pro OIK TV starosta města Jaroslav Zedník.

Jediný bod byl jednohlasně schválen. Bude-li žádost úspěšná, je s ní v celkovém rozpočtu počítáno ve výši šesti milionů. Investice obměny plochy stadionu počítá s částkou kolem 18,6 milionů korun. Podaný projekt je stejný, pouze se změnilo číslo žádosti. Zda bude úspěšná či ne má být známo do konce letošního roku.

Ze 27 zastupitelů města se jednání zúčasnilo 16. Zbylí byli omluveni. I když jednání začalo zhruba s pěti minutovým zpožděním, skončilo během deseti minut. Na dalším by se zastupitelé měli sejít v pondělí 18. září.