Vážení občané, nový pracovní týden jsme zahájili pravidelnou poradou členů krizového štábu a také dobrou zprávou. O víkendu do našeho města opět dorazila dodávka dezinfekce, ochranných roušek a respirátorů FFP2.
Hned ráno byly tyto prostředky rozvezeny Sociálním službám města Česká Třebová, Komunitnímu centru Petrklíč a spádovým obcím. Lékaři a lékárníci mají stále distribuční místo na městském úřadu. Děkuji při této příležitosti také dobrovolným dárcům, kteří nám dodali dezinfekci.
Městská společnost Eko Bi, s. r. o. dnes byla pověřena zajištěním dezinfekce laviček a kontejnerových stání na tříděný odpad. Již dříve byl podobným způsobem ošetřen například areál podzemních garáží Dopravního terminálu Jana Pernera.
Nadále shromažďujeme roušky, případně materiál na jejich zhotovení, na podatelně MěÚ nebo na Odboru sociálních věcí a moc děkujeme.
Podle dostupných informací stoupl počet nakažených v Pardubickém kraji na 70 osob. V okrese Ústí nad Orlicí bylo aktuálně identifikováno 13 případů. Ačkoliv tedy náš region pravděpodobně nepatří mezi nejvíce zasažené oblasti naší republiky, dovoluji si Vás opětovně požádat, abyste nepřestávali dbát na všechna doporučená bezpečnostní opatření. I za to Vám děkuji a přeji hlavně zdraví.
 Magdaléna Peterková