Vážení spoluobčané, u příležitosti 75. výročí konce druhé světové války jsme položením věnců dnes, 8. května, uctili památku padlých hrdinů. I dnešní doba má své hrdiny. Jsou to ti, jejichž práce nekončí ani dalším rozvolňováním vládních
opatření.
Ačkoliv Vás průběžně informujeme, dovolím si připomenout, že k městské knihovně, která je otevřena již dva týdny, se v pondělí 11. května připojí ZUŠ, která obnoví svoji individuální a většinu skupinové výuky. Od stejného data bude také otevřen volnočasový klub Rébus a základní školy ve městě zahájí přípravu žáků devátých ročníků k přijímacím zkouškám na střední školy. V úterý 12. května budou otevřeny expozice a nová výstava v městském muzeu. Kompletní časový harmonogram obnovení provozu v příspěvkových organizacích města Česká Třebová najdete na webu města. V pondělí 25. května budou společně s 1. stupněm ZŠ otevřeny mateřské školy. Pro podrobnější informace sledujte, prosím, internetové stránky samotných organizací. Všechna tato zařízení jsou vybavena dostatečnou zásobou předepsaných ochranných pomůcek.
Za poslední měsíc byl v našem okrese dle dostupných zdrojů prokázán pouze jediný nový případ nákazy. Tento údaj je nejlepším důkazem, že naprostá většina obyvatel našeho regionu respektuje všechna nařízení i doporučení. Podobně zodpovědný přístup bude potřebný i během dalšího rozvolňování opatření. Děkuji všem, kteří i nadále chráníte sebe a své okolí.
Nedávno ještě byly k dispozici ručně šité textilní roušky. Věřím, že se nám podařilo uspokojit potřeby občanů. Z důvodu vyčerpání zásob byla služba Rouška domů zastavena. Upřímně děkuji všem, kteří se podíleli na šití a roznášce roušek. Díky nim se podařilo po našem městě distribuovat téměř 3 tisíce těchto roušek.
Vážení, přeji Vám všem příjemné prožití prodlouženého víkendu. Zvláštní přání věnuji maminkám všech věkových kategorií, protože v neděli oslavíme Den matek. Život je jako houpačka, neustále nahoru a dolů. Je však krásné vědět, že je tu někdo, kdo nás tím vším od malička provází. Díky a krásný Den matek.
Magdaléna Peterková