Vážení spoluobčané, je tu další víkend, tedy také čas na rekapitulaci uplynulého týdne. Nové aktuální informace zveřejňujeme průběžně, přesto si dovolím některé připomenout.
V pondělí 30. 3. jednala rada města, poprvé formou videokonference, a mj. schválila pozastavení rozhodování o dotacích z rozpočtu města. Jedná se o dočasné rozhodnutí, o kterém byli žadatelé písemně vyrozuměni.
Pardubický kraj spustil od 1. dubna elektronický systém hlášení potřeb ochranných prostředků. Je určen především pro poskytovatele zdravotních a sociálních služeb a pro zajištění v oblasti školství. Věřme, že se tento systém osvědčí.
VOŠ a SŠT zajišťuje tisk ochranných štítů pro Pardubický kraj, zejm. pro nemocnici v Ústí nad Orlicí. Od středy 1. 4. se začaly tisknout tyto štíty také pro naše potřeby, prvních 15 ks bylo předáno do sociálních služeb. Opětovně děkuji vedení sociálních služeb a všem děvčatům, která s plným nasazením, s obavami o zdraví své i rodinných příslušníků, věnují potřebnou péči seniorům.
S potěšením mohu konstatovat, že neustále shromažďujeme roušky od dobrovolníků a předáváme tam, kde je třeba. A děkuji tímto dobrovolným švadlenkám za to, že pomáhají i těm, kteří jsou mimo naše město, blízcí v LDN a podobných zařízeních či přátelé v jiných městech. Je to důkaz velké sounáležitosti a vzájemné pomoci.
Milí Třebováci, vím, že stále nová opatření a opakované nepříznivé zprávy mají na nás velký vliv, jsme na tom všichni stejně. Pojďme, prosím, hledat pozitivní energii a předávejme si ji navzájem. Energii, která nám pomůže všechno společně zvládnout.
Magdaléna Peterková