LANŠKROUN – Město Lanškroun se dlouhodobě potýká s nedostatkem pediatrů. Doposud mělo tři dětské lékaře a dvě ordinace. Od prázdnin se na realizaci třetí ordinace začalo pracovat. Nyní se nachází v budově zubní polikliniky. Tyto prostory by měly být provizorní, než se postaví poliklinika nová. Ovšem i za těchto okolností návrh město přijalo. “Máme dvě ordinace dětských lékařů se třemi lékaři. Po tom co bude vybudováno to provizorium pro paní doktorku, tak by ty ordinace měly být tři, takže předpokládám zlepšení toho stavu,” sdělil nám Radim Vetchý.

S nedostatkem pediatrů se město stále potýká. “Do budoucna určitě budeme muset hledat další řešení a nepolevit v těch snaženích. Město nabízelo byt případnému lékaři a další výhody a spolupráce,” řekl Radim Vetchý. Mezitím než nový lékař do Lanškrouna zavítá, budou muset tři ordinace se třemi doktory stačit.

”Teďka probíhá zápis do registrace a přednostně beru pacienty, s kterými jsme si na sebe už zvykli během těch let u pana doktora Míky,” prozradila MUDr. Barbora Ulmanová. Pokud zbyde volná kapacita, bude doktorka přibírat nové pacienty. Přednostně ty, kteří nemají žádného praktického lékaře.

Ordinace by měla být otevřena 1. října, pokud vše půjde podle plánů. Webové stránky s podrobnějšími informacemi mají být spuštěny během tohoto měsíce.